Ensam i väntan

Hejsan!

Nu har Emma åkt hem. Vi hade en jätteskön vecka med massa sol och bad. Nu är jag ensam kvar, så det är enbart windsurfing på schemat... Det ser ut att kunna bli riktigt bra i slutet av nästa vecka. Hoppas det är vind som är kvar för att stanna:)

Jag ska försöka få lite filmat och lägga upp det här! Stay tuned!

Peace


Nu ska jag ner och Beach:a i väntan på vind

I just love when there's no wind...


Fixed

Halloj!
Nu har Emma kommit hit till Pozo. Vi har haft två sköna dar med sol och chill på schemat. Imon blir det Las Palmas så det blir att ladda inför en tuff dag med att bära shoppingpåsar som främsta uppgift! ;)

Hämtade ut mitt segel idag med. Riktigt bra lagat måste jag säga. Det blev utbyte av två rutor och lagning på maststrumpan och översta rutan. Nu kan jag segla hårdvind igen, om det kommer någon^^

Peace

Yes, nu är hon här!

Lite ny design i seglet blev detI'm back

Hallå, nu har jag äntligen internet igen!

Efter maspalomas (tack för alla schyssta kommentarer på filmen) så var det segling i Juan Grande. Där var det pålandsvind och det påminde lite om hemma. Lugnt med andra ord.

Men i förrgår var det andra bullar. Jag och farsan (som förresten åkte hem igår) hängde på några locals upp till nordsidan. Där var det fett värre. Stora vassa stenar och skiftande vind. Det blåste upp rejält, så jag riggade 4,2:an, gick ut, var underriggad och blev spolad så det stod härliga till. Masten gick av och seglet var minst sagt demolerat. Jag såg framför mig hur hela min resebudget skulle försvinna på lagningen och ny mast. Men ett riktigt schysst deal med Jonas på Cutre och segelmakaren gjorde att jag såg ljus i tunneln!

Idag är det fina vågor men dåligt med vind. Kan komma lite i eftermiddag om vi har tur.

En annan bra grej är att Emma kommer ikväll. Det ska bli härligt att träffa henne igen!

Peace out


Bommen fick rejält med stryk på Nordsidan

Idag är det surfing som gäller här i Pozo

Storbloggarn postar!

Haha det är dåligt med internet nere i Pozo. Det har regnat och stormat igen så det blir jag som uppdaterar här ännu en gång! Något mindre kul inträffade för markus idag.... och det får han skriva själv. 

stay tuned med andra ord ;)
/ Emma

Stort i Maspalomas

Tjenare, i förrgår hade vi bra med vind och stora vågor.

Vinden var från väst/sydväst så jag fick köra i Faro/Maspalomas. Det var många turister och grymma förhållanden. Det var de största vågor jag seglat hitills. Det ända man kunde klaga på var att det var lite för mycket pålandsvind. Men det gjorde inte så mycket då vi äntligen fick lite vågor här på Gran Canaria!

Farsan vågade inte ut, så han stod på land med kameran istället (tack). Här är en liten film jag klippte ihop, Enjoy


Big waves in Maspalomas from Markus Rydberg on Vimeo.


Peace

Flytt

Hej! Under dessa dagar som jag inte uppdaterat bloggen har jag hunnit med att flytta till cutres hostel. Jag måste säga att det är riktigt fint och fräscht. Jag kommer verkligen att trivas där under resten av resan.

Idag seglade jag lite. Men det var underriggat 5,3, ingen höjdare med andra ord. Imorgon däremot ser det ut att kunna bli bra. Det finns en stor chans att salina kommer funka. Det vore smeck!

Jag ska försöka få lite filmat imorgon, de nästkommande dagarna och försöka få upp det här.

Stay tuned, Peace!


Utsikten från mitt nya rum med balkong.

husödlan på tredje våning: Juan Carlos

Vi firade den lyckade flytten med lyxiga frankfurter.

Chill

Idag har det inte varit någon vind så jag har tagit tillfället i akt att få gjort lite saker. Jag har fyllt på mitt mobilkort, solat, handlat mat, och provriggat 3,7:an.

Det ser ut att bli vind hela nästa vecka. Dock kommer vinden från syd så det blir salinas som gäller. Det ser också ut att kunna bli bra med vågor om vi har lite flyt (ca fyra meter). Kan med andra ord bli en grym vecka!

Ska försöka få lite filmat, så stay tuned!

Peace


Gjorde ett riktigt nyttigt inköp idag: Frosties, mumms!!

3,7:an ser ut att kunna göra sitt jobb! =)

På pozofronten intet nytt

Idag har det varit dåligt med vind. Det kommer in ett lågtryck i slutet av veckan så på söndag/måndag kan det kanske bli bra. Vi får hoppas på det..

I väntan på vind har jag hittat denna videon. Riktigt bra action från grannön!

Stay tuned, Peace!


More Windsurfing >>


Platt värre

Idag har jag seglat igen, men det var dåligt med vågor. Tränade lite freestyle. Satte några spocks och fick lite känn på både flakas och geckos.

Men ärligt talat får jag inte samma adrenalinkick när jag går in för en spock som att bränna på mot en tremetersramp med ett maxat 3,7 i nävarna... Men men, det är ju gött att få surfa istället för att skotta snö!

Nu ser det ut att bli dåligt med vind de närmaste dagarna. Det kanske kan komma lite till helgen, Peace


När blir det såhär?

Äntligen

Yezzir, nu har det börjat blåsa. Igår kväll körde jag 5,3 och idag har jag kört 4,7 i tre timmar. Ska ut en sväng till nu tror jag. Det är ganska dåligt med vågor, men jag hoppas det kan komma lite ramper med det inkommande högvattnet.

Ha det fint hemma i snön, Peace


Äntligen vind i pozo

Ingen vind, "idag heller"

Idag har det varit svinvarmt och dåligt med vind. Så vi var inne en sväng i Vecindario och kollade läget. Vi hittade en vägg full med grafitti. Det är sjukt vad vissa är duktiga alltså...
Jag fick också en riktigt rolig överraskning i morse. Min tjej Emma kommer och hälsar på under hennes sportlov, helt underbart!!

Imorgon ser det ut att kunna bli vind. Hopas hoppas hoppas!!!
 Obligatorisk posebild!


Cutmac

För några dagar sen var det segling i salinas. Styrbord och bra förhållanden.

Peace

Här gör jag en "cutmac":

cutmac at salinas from Markus Rydberg on Vimeo.


Ingen vind = bergstur

Ingen vind idag heller så jag och farsan passade på att åka på äventyr. Vägen upp till Santa Lucia var så kurvig så jag var nära på att spy ett flertalet gånger! Men jag klarade mig och firade med riktig bergsmat: Mojosås och potatis!

På måndag ser det ut att bli vind och 3m swell. Hoppas!


Storslagen natur på Gran CanariaVindlöst i Pozo

Ett år!

Igår firade jag och Emma våran ettårsdag. Det har varit ett grymt år med världens absolut bästa tjej!

<3


Back in the game

Hola!

Nu har vi internet igen. Jag har tur som har en grym flickvän som håller igång bloggen när jag inte kan =)

Under dagarna som vi har varit internetlösa här i pozo, har jag hunnit med att få min väska och seglat down the line i salinas. Det som orsakade strömproblemen var ett lågtryck från syd som hade sjukt mycket regn med sig!
I och med detta kom vinden från höger (vilket inte är så vanligt här). Men det var roligt och bra vågridning.

Det ser ut att kunna bli lite vind om på fredag och framåt. Vi hoppas på det!

Peace


mycket regn på gran canaria


Skönt att ha sina egna grejer!

Still the same.

Fortfarande inget internet där nere. Och det var visst en storm som kom vartannat år, inte vart 10de, hehe...

Markus skulle ut och köra surfpass nr 2 när jag ringde tidigare idag, 4.7 och fina vågor sa han. Dunkerbäck m.fl. hade varit ute idag as well. Cool.

Peace / Emma


Lite färg i bloggen :)


Storm och strömavbrott.


Hola, nu är det le girlfriend som bloggar (från sverige). Inatt har det varit världens storm i Pozo, en sån som bara kommer typ vart 10de år (eller vad det nu va han sa..). Which means: de är utan ström där borta. Markus hälsar i alla fall, han har köpt spanskt mobilkort, hämtat sitt bagage på flygplatsen och nu ska de åka och köpa stearinljus.

Ciaooo :)


RSS 2.0