Update

Vi har haft några riktigt bra dagar här nere nu. Två dagar med bra fresstyleväder och en grym vågseglingsdag. Körde två sessions med 4,7 och logo. Det känns som att man börjar komma in i seglingen här mer och mer, den är lite speciell. Har börjat känna lite på aireals, men behöver få bort rädslan över att pajja grejer och gå på ännu hårdare...

Annars flyter livet på här borta. Det börjar ta sig på matlagningsfronten och äntligen har vi kommit igång med tvättandet. Vädret blir bättre och bättre och vi har verkligen kommit in i det lugna livet i Ibiraquera.

Vindprognosen ser ganska bra ut för veckan! körde lite freestyle igår och det verkar som om det blåser upp idag med. Nice! Ska verkligen försöka få fram lite actionbilder, har varit ganska dålig på det..


Stay tuned, Peace!

Hade två sessions denna dag. Var ganska trött på kvällen om man säger så ;)


Amazing days

Vi hade två rikitgt bra dagar här i Ibiraquera i mitten på veckan! Den ena dagen var det ganska dåligt tryck i 5,3 men riktigt fin ridning med side-off. Dessto mer tryck var det i vågorna som knäckte min bom och böjde min mastförlängare. Ett stort tack till Yann Rifflet som låter mig hyra en bom av honom för resten av resan. Andra dagen var mer vind och stora vågor! De största var en bra bit över mast ..... I och med vinkeln och den starka vinden hade man full kareta in i bottensvängen. Vilken känsla! Bilderna jag har i huvudet från vågorna jag tog kommer inte försvinna på länge. Det var nog den bästa och största sessionen jag någonsin haft!  

Nu ser det dåligt ut med vind fram igenon men förhoppningsvis kanske det ändrar sig. Om inte ska jag försöka få vågsurfat lite..

Stay tuned, Peace

Underriggad med 5,3 men glassy ridning Ibiraquera.
(print screen = Dålig kvalité)

Väntar

Nu sitter vi och väntar på vinden som ska komma i eftermiddag. Det verkar kunna bli riktigt bra förhållanden då det ligger ett sydligt swell och vinden kommer från nord-ost. Side-off med andra ord. Hoppas att prognosen stämmer!

Stay tuned, så kommer ni få veta.......

Jag står med grejerna efter en session i lagunen. Har börjat träna på lite switchgrejor nu med=)

Movie

Off to Brazil from Markus Rydberg on Vimeo.


I Like Brazil

Igår var det surf igen. Vinden kom senare än beräknat så det fick bli ett eftermiddagspass. Det var sydlig vind (styrbordshopp) så det kom massa regnskurar som gjorde att vinden vred och var ganska byig. Men det var kul ändå då det var allt från onshore till kockren side-off men gubbhöga vågor. I och med regnet ville vi inte ta ut kamerorna..

Idag har det varit lugnt på vindfronten men det verkar bli segling om några dar! Tills dess får det bli vågsurfing som gäller. Nu känns det som att vi verkligen har kommit i brasilienkostymen. Internet funkar bättre och bättre. Det blir fler och fler surfdagar. Shit, det är fint att vara här!

Peace out

Smidigt att ha grejerna uppriggade. Bara att sticka ut.... 


Brazil is nice!

Yes. Igår blev det två sessions. Först med 5.3 i lagunen och sedan 4,7 på havet. Det var ganska små vågor men ändå riktigt kul att rida med bra vinkel. Det är bra tryck i vågen även om den är liten så man kan trycka till rejält i cutbacken (Gött). Det blev till att surfa istället för att ta bilder för både mig och Emma, så ni får vänta lite till på actionbilder. Men, den som väntar på något gott ;) 

Idag har det regnat mycket. Men nu spricker det upp och verkar blåsa upp. Det kanske till och med blir en kvällssession av det....

See ya

Så här glad bli man när man får surfa i Brasilien!

Sunny, Sunny Wednesday

Idag har vi bara softat på stranden då det äntligen har varit sol här! När vi skulle gå hem så såg vi valar i vattnet. Dom kommer tydligen hit och föder ungar eller nåt under denna perioden.. Spektakulärt är det i alla fall! 

Igår var vi inne i "stan". Emma köpte örhängen medans jag var mer intresserad av den gigantiska mathandlingen vi senare gjorde på Althof. Nu har vi mat för hela veckan..


Det verkar som om det blir vind imorgon och på torsdag. Det skulle sitta som en smäck med en vågsession nu. Dock börjar en deltävling av Syd-amerikanska mästerskapet här imorgon, så det kan nog bli lite trångt på vattnet. Den som lever får se.... Action lär det i alla fall bli!


Emma njuter av en tårtbit som hon fick jobba hårt för (det är inte många i detta land kan någon som helst engelska).

Sånt här väder har vi inte varit bortskämda med. Vind på det här så längtar man inte hem....

Herr Krabba stekte också i solen!

Ibiraquera: dag 10

Igår var det lite vind här så jag och Emma gjorde en premiärsegling i Lagunen tillsammans. Men det var inte optimalt då vinden var riktigt byig och det var kallt som fan (sydlig vind innebär dåligt väder!) Och som pricken över i:et så skar jag upp lilltån ganska illa på ett snäckskal. så nu blir det att vara uppe ur vattnet några dagar.... Men det läker nog snabbt får vi hoppas.. Nu ska vi ta en promenad då det äntligen har blivit sol här...

Jag är riktigt sugen på att komma ut och segla lite vågor nu så håll utkik..

Peace

Jag är riktigt sugen på att komma ut och prova mina nya fenor.........

In Ibiraquera!

Halloj!

Nu har jag äntligen internet! Det har varit paj hela veckan så jag har inte kunnat uppdatera bloggen..

Flygresan gick bra, förutom vissa förseningar och att vi missade att man var tvungen att plocka ut bagaget när man kom in i Brasilien. Men allt löste sig och surfprylarna är hela!
Det har inte blåst någonting än, men imorgon och den kommande veckan verkar det kunna bli något. Hoppas det, för annars börjar jag allvarligt fundera på om jag har någon slags förbannelse över mig när det kommer till vind på resor......

Jag hoppas att internet kommer funka från och med nu så jag kan uppdatera bloggen oftare! Hoppas på bra action den kommande veckan så stay tuned!

Peace// El Maco

Jag fixar med brädorna som jag förhoppningsvis får använda snart!


RSS 2.0