Från underriggat slakthus till överriggad lekstuga

Körde på hookipa igår förmiddag. Det var masthögt och lätt side-off. Jag bestämde mig för att guppa ut och prova. Fick några vågor och två rejäla spolningar. Var grymt när på att dra upp på stenarna båda gångerna så jag bestämde mig för att skita i det. På min sista våg var också Mark Angulo. Efter att jag hade droppat in, gjort en bottensväng och cutback började han gapa så jag trodde att han skrek om att det var hans våg fast det var min, så jag gippade av den precis innan läppen slängde. På stranden snackade vi lite och jag bad om ursäkt för att ha tagit hans våg. Då sa han:

No man, it was your wave. I was just screaming: HIT THE LIP!!!!


Ballt! =)


Sen blev det en go session på lugna Kanaha sär jag tränade lite aerials så jag kan träffa den nästa gång han skriker på mig! Haha

Peace/ Mac

Cutback på Hookipa

Softa dagar + Hookipa pics

De senaste dagarna har det varit mindre vågor men fortfarande en del vind. Efter en vilodag med lite shopping och ett grymt hippieparty igår (se bilder på emmas blogg) var det dags för segling idag. Det fick bli Kanaha efter lite spotcheck. Det var ruskig sula i 4,7. Satte ett gäng sköna bakåtloopar och fick bevittna tidernas kastfall av Lill-Gurra. Fantastiskt!

Här kommer lite bilder från Hookipa som Emma har tagit.

Enjoy / Mac
Nära stenarna........


Ho'okipa filmklipp

Här kommer ett litet klipp från igår. Enjoy!

/Mac

Ho'okipa wave riding from Markus Rydberg on Vimeo.


Ho'okipa 24/3

Det har varit en dröm sen jag började windsurfa och det känns riktigt bra att äntligen ha kört på Ho'okipa!
Första halvtimmen kunde jag inte koncentrera mig för det kändes så jäkla ball att köra runt bland alla proffsen!
Men efter att tag körde jag lite bättre och vågade gå på lite hårdare. Men jag körde ändå lite safe för att segla in mig på stället...

Det var riktigt kul att köra och jag vill verkligen ut och segla där igen!

Hoppas ni har det bra där hemma för här är det grymt!

Peace / Mac4,1 och boardshorts!

Igår var det vind för tredje dan i rad. Jag, Emma och våra engelska polare som vi lärde känna i brasilien drog till sprecks för att kolla läget. Det var små vågor och tokdrag i 4,1 så vi drog ner till Kanaha istället. Där var det lika mycket vind men lite mer vågor, så vi körde där. Det blev 1,5 timmar på vattnet sen fick det vara bra. Jag tränade på takas och wave 360's. Kom runt i en taka men vågen men kom inte med vågen igen så den räknas knappt. 

Efter vi hade seglat och softat lite tog vi oss till hookipa. Stället är grymt! Det var bra se hur de seglade så man vet det när man själv ska köra där....

Idag ska det vara vind igen. Detta stället levererar om man säger så....

Peace / Mac


Kanaha dag 2

Idag blev det Kahana igen. Jag börjar komma in i kostymen nu så snart blir det till att segla lite tuffare förhållanden. De nya prylarna känns riktigt bra!

Imorgon ska det vara vind igen, Gött!

Peace/ Mac

Softar med en bra vindprognos och en longboard


Maui dag ett

Yes, igår var det första dagen här på Maui. Jag hämtade ut mina segel och sen var det direkt till Kanaha för att få segla! Kanaha är verkligen ett soft ställe! stor plats att rigga på och platt vatten ut till vågorna. Det var relativt smått men det var bra så man fick segla in sig lite. Man märke att det var ett tag sen jag körde. En del kastfall och allmänt okoncentrerat. Tänkte nog mer på att det var så coolt att vara på maui än på seglingen. Lyckades änå sätta några framåt, bakåt och få några shyssta smackar. =)

Jaja, idag är det vind igen så det är bara att ta nya tag. Fan va det är härligt att vara här!


Peace / Mac

Jag glad och trött efter ett långt seglingspass!

In Maui

Jepp, nu har jag landat. Resan var lång men det gick bra. Alla prylar har kommit fram i samma skick som de var när jag checkade in. När vi mellanlandade i LA känndes det som om man var med i en film. Gula taxibilar, massa trafik och trevliga människor med riktigt bred anerikanska...

Imorgon blir det till att fixa i ordning alla prylar och titta runt på alla spotsen. Om det är läge blir det en seglingssession.

Men nu blir det sängen, Peace!

McDonalds i LA. Gick dit tre gånger.....

Toalettskylt på Kahului Airport.. Hawaiian style =)

Lets Go!

Om ca 8 timmar lyfter första planet mot Maui! Det känns overkligt att jag ska åka till stället som man bara har sett på film! Ska bli så grymt......

Nästa update blir från Maui =)


Surfprylar och Dollars = jag är redo att dra iväg!

Dålig tajming!

Yepp, nu är det tre dagar kvar till jag drar till maui, och tro på f#n att man blir sjuk. Så typiskt.....
Nu blir det till att bäda ner sig och hoppas att man blir frisk innan det är dags. Tur att man nästan har packat klart. bara lite småprylar som ska ner.

Prognoen ser bra ut för nästa vecka. Verkar bli segling direkt, GÖTT =)

Peace/Mac

Min gröna baby ligger i soffan och tar det lugnt inför nerpackningen. Nu ska jag ta plats där istället så att jag blir frisk!

4 dagar kvar till Maui!

Yes, nu är det bara FYRA dagar kvar tills planet lyfter! Har sett bilder och prognoser och det ser verkligen lovande ut. Är taggad till tusen!

Har packat vindsurfingprylarna nu. Det är inte så mycket som ska med på vägen dit, för jag ska hämta ut segel mm där. Men nog fan blir det tungt ändå, alltid samma problem...

Vill ge en eloge till de som var ute och seglade förra helgen. Jag var sugen på att sticka ut men kände att jag ändå kunde hålla mig en vecka till. =)

Peace / El Maco


Vafan!

Nu när man äntligen ska åka till Maui så blir det tsunamis och radioaktivt utsläpp.
Hoppas verkligen att man kan vara i vattnet när vi är där....


En gladare nyhet är att det verkar bli lite roliga tävlingar här hemma i år.
Sverige Classic tycker jag är ett helrätt koncept och ett riktigt bra initiativ, tummen upp!
 
 

 

Inför Maui: 11 dagar kvar

Laddar med videos!

Hookipa 26.09.2010 from Happysurfer on Vimeo.


Inför Maui Pt 2: Bolt

Jag har bestämt mig för att köra segelmodellen Bolt. Det är ett fyrlattat våg/freestylesegel som jag tror passar mig och min stil perfekt, och efter en provriggning är jag ännu mer övertygad om att det är rätt val!

Nu är det mindre än två veckor kvar till Maui. Jag har lite svårt att förstå att jag verkligen ska åka dit.
Hoppas man fattar det när man väl är där bara......


Peace out/ Mac
 
Bolt seems to be tha shit!

Inför Maui part 1: Ny sponsor

Yes, nu är det bara drygt två veckor kvar innan jag hoppar på planet till Maui. Det ska bli så sjukt kul att äntligen få komma dit och uppleva det jag har drömt om sedan jag drog rigg för första gången.

Från och med Maui kommer jag att köra för O'hana surfbutik i Halmstad. Jag är mycket glad och nöjd med detta och ser fram emot vårat sammarbete! Jag kommer köra Hot Sails Mauil och Quatro.  

2011 kommer defenitivt att bli ett grymt år!

Peace/ Mac

RSS 2.0